Pyetje

1. Kush mund ta beje transplantin e flokeve?

Përgjigje

Kushdo që vuan nga renia e flokëve per arsye gjenetike ose per shkak te stresit (F / M) mund të bëjë mbjelljen e flokëve.

Pyetje

2. CILAT METODA PËRDOREN PER MBJELLJEN E FLOKEVE?

Përgjigje

Metodat e mbjelljes së flokëve ne pergjithesi ndahen në dy. Njëra është teknika FUT dhe tjetra është teknika FUE. Teknika FUT është një teknikë më e vjetër,ndersa teknika FUE është një teknikë më e re.

Pyetje

3. Si përcaktohet dendësia e flokëve që do të mbillen?

Përgjigje

Planifikohet dhe llogaritet numri i folikulave(grafteve) qe do të mbillen sipas hapësirës së flokëve tuaja duke planifikuar nje numer maksimal te folikulave(flokeve te rinj)qe do te mbillen.

Pyetje

4. Sa te shkurtër duhet të jene flokët perpara operacionit?

Përgjigje

Duhet të jenë ne numrin 0 në mënyrë që rrënjët e flokëve të mund të shihen qartë dhe mikromotoret ta kene me te lehte marrjen e folikulave(ju lutem per te bere nje konsulte sa me te sakte ,mos i prisni floket tuaj)

Pyetje

5. A rriten floket serish ne zonen ku eshte bere marrja e foliculave?

Përgjigje

Flokët nuk dalin përsëri ne ku rrënjët merren, por rrallimi i tyre do behet në mënyrë proporcionale.

Pyetje

6. Sa orë zgjat kirurgjia e mbjelljes së flokëve?

Përgjigje

Procesi ndryshon sipas zonës dhe numrit te foliculave që do të mbillen duke zgjatur mesatarisht 7-10 orë

Pyetje

7. Çfarë duhet të kemi kujdes pas mbjelljes së flokëve?

Përgjigje

Zona e trajtuar duhet të mbrohet nga të gjitha traumat. Parandalimi i lendimeve që mund ti ndodhë pacientit gjate oreve te gjumit (pas mbjelljes)mund të parandalohet duke u shtrirë në shpinë. ilaçet e dhëna duhet të përdoren me kujdes dhe në rast te ndonje gabimi te mundshem duhet komunikuar menjehere me mjeket që kane kryer operacionin. Kujdes ,mos lani floket tuaja deri ne larjen e pare te cilen do ta beje mjeku juaj.Prisni dhe pyesni mjekun per cdo detaj.

Pyetje

8. Cilat janë ndërlikimet e mbjelljes së flokëve dhe efektet anësore?

Përgjigje

Ndërlikimet e mbjelljes së flokëve dhe efektet anësore të mundshme janë mjaft të rralla. Ashtu siç anatomia njerëzore tregon ndryshime gjithashtu shume rralle mund të shihen komplikime edhe në operacionet e mbjelljes së flokëve. Këto janë nekroza në rajonin e mbjelljes ose marrjes, mos mbajtja e flokëve të mbjellë alergji ndaj anestezise se perdorur.

Pyetje

9. Në cilat situata nuk bëhet mbjellja e flokëve?

Përgjigje

Nuk mund te mbillen floket ne zonen dhuruese ku rrënjët janë marre.Pacientët me sëmundje kronike (zemra, presioni i lartë i gjakut, sheqeri) ose që kanë alergji duhet te informojne mjekun e tyre per kete.Pasi ne raste te tilla eshte shume e rrezikshme te behet nje transplant flokesh per keta paciente.

Pyetje

10.Në cilin drejtim rriten flokët?

Përgjigje

Meqenëse kanalet e hapura me anë të teknikës së slit Lateral hapen drejt drejtimit të flokëve ekzistuese, flokët e mbjellur rriten në formen origjinale me te afert me floket e vjeter.

Pyetje

11. A bien flokët ekzistuese?

Përgjigje

Flokët e mbjellura me ane te transplantit zakonisht nuk bien, por gjithmonë ekziston mundësia e renies së flokëve ekzistuese.

Pyetje

12. A dalin te gjith

Përgjigje

Flokët e mbjellura ndryshojnë sipas zonave ku mbillen. Nëse qarkullimi i gjakut i pacientit është i mjaftueshëm për të ushqyer flokët e mbjellur dalin gati të gjitha , rezultati neto merret në 14 muaj.