Fototerapia e flokeve

Fototerapia e flokëve;  Qelizat e ndjeshme ndaj dritës  aktivizohen duke rrezatuar trupin e pacientet gjate procesit te trajtimit në një dhomë të mbyllur  duke aktivizuar keshtu  faktorin e rritjes se foliculave në flokë. Zbatimi i fototerapise ben te mundur që qelizat e ngordhura të hiqen,duke u lene keshtu vendin qelizave te reja. Kjo metodë është miratuar në BE dhe Shtetet e Bashkuara  është aplikuar gjithashtu edhe nga Departamenti i Dermatologjisë ne Fakultetin e Mjekësisë – ne Universitetin Ege, Turqi. Me ane te kesaj teknike eshte arritur qe te ndalohet renia e flokeve dhe rritja e flokeve te reja ne zonat ku floket jane te rralle dhe te holle. Teknika e fototerapise nuk ka sjelle deri me sot efekte anesore ne aplikim e saj.. Aspekti më i favorshëm është se nuk shkakton dhimbje . Me seancën  e fototerapise që aplikohet një herë në javë për 12 minuta,  eshte bere e mundur perforcimi i flokeve per 6-12 jave.Gjithashtu kjo terapi ngadaleson konsiderueshem renien e flokeve dhe siguron perforcimin dhe shpeshtimin e tyre.

Efektet pozitive të fototerapisë së flokëve;

Fototerapia e flokeve është efektive në përshpejtimin e rritjes së flokëve qe jane humbur per shkak te aplikimit te kimioterapise per pacientet me kancer.
Parandalon humbjen e flokëve te njerëzit që perjetojne humbje flokesh.
Gjithashtu ndalon edhe alopecine (renjen e flokeve) qe haset ne disa pjese te caktuara te kokes.Mundeson rigjallerimin e zonave ku floket mungojne.
I bën më të fortë flokët e dobët.

Efektet negative të fototerapisë së flokëve;

Nuk duhet të zbatohet për gratë shtatzëna.
Ata që vuajne apo kane probleme me zemren, nuk mund të bëjnë fototerapi.
Nuk duhet të aplikohet për njerezit qe kane proteza metalike në pjesen e kokës

Çfare teknike eshte fototerapia e flokëve?

Fototerapia e flokëve;  Qelizat e ndjeshme ndaj dritës në biologjinë e trupit aktivizohen duke rrezatuar trupin e një personi që po merr një trajtim në një dhomë të mbyllur  që vuan renien e flokëve dhe aktivizohet faktori i rritjes në folikulat e flokëve.Fototerapia zbatohet duke siguruar që qelizat e ngordhura të largohen dhe të behet i mundur forcimi i qelizave te reja. Eshtë  një metodë e miratuar në BE dhe në Shtetet e Bashkuara. Nuk ka efekte anësore.Aspekti më i favorshëm është se nuk shkakton dhimbje . Me seancën  e fototerapise  që aplikohet një herë në javë për 12-minuta,  është spikatur rritja e flokëve në zonat e rralla brenda  6- 12 javëve.Gjithashtu eshte spikatur ndalimi i renies se flokeve.